SPEKHARD: NAORUZANI BANDITI U TANUSEVCIMA BICE IZOLOVANI

Izvor: B92

Subota, 03.03.2001.

09:30

Default images
Clan delegacije NATO Den Spekhard izjavio je u petak, pred odlazak iz Skoplja, da ce "naoruzani albanski banditi, koji se nalaze u Tanusevcima, biti fizicki i politicki izolovani i potpuno onemoguceni". Kako prenosi Tanjug, Spekhard je dodao da se, posle dvodnevnog boravka u Makedoniji i brojnih razgovora sa drzavnim vrhom ove zemlje, ali i sa liderima politickih partija Albanaca, uverio da delovanje "bandita u Tanusevcima nije nikakav etnicki problem", niti ce oni od akcija koje preduzimaju na severnom delu makedonsko-jugoslovenske granice izvuci bilo kakvu politicku korist. Delegacija NATO, u kojoj se nalazio i general major Robert Diker i jos nekoliko oficira, o svojim saznajima podnece izvestaj generalnom sekretaru alijanse Dzordzu Robertsonu, po cijem nalogu su i doputovali u Skoplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: