DISCIPLINSKE MERE ZBOG ULASKA U ALBANSKE KUCE

Izvor: B92

Subota, 03.03.2001.

20:37

Default images
Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije i Savezne vlade Nebojsa Covic obisao je u subotu selo Turije i na licu mesta proverio navode iz pisma predsednika Odbora za ljudska prava u Bujanovcu Saipa Kamberija, koji je ostro osudio nasilni ulazak tri patrole srpskih snaga u albanske kuce u tom selu. Policajci su napustili te kuce, preduzete su disciplinske mere, a doneta je naredba kojom se izricito zabranjuje ulaz ili pretres kuca, bez odobrenja sluzbenih lica, prenosi Fonet.

Sekretar Saveznog ministarstva odbrane i clan drzavnog Koordinacionog tima za jug Srbije Milovan Coguric izjavio je u subotu uvece u Bujanovcu da su reseni problemi koje su mestani albanske nacionalne zajednice u Turiji imali s policijom, javlja Tanjug. "Razgovarao sam danas sa sekretarom Mesne zajednice u Velikom Trnovcu i zakljucili smo da su svi problemi reseni", rekao je Coguric na konferenciji za novinare. Komentarisuci izjavu predsednika Odbora za ljudska prava u Velikom Trnovcu Saipa Kamberija o "neovlascenom pretresu kuca Albanaca" u Turiji, Coguric je rekao da su se zalile cetiri porodice i da su, posle jucerasnje posete predsednika drzavnog Koorginacionog tima za jug Srbije Nebojse Covica ovom podrucju, svi problemi reseni. On je istakao i da su predstavnici Pristinskog korpusa VJ i MUP-a Srbije, takodje, u petak dobili jasna uputstva o tome kako da se ponasaju na terenu.

Coguric je rekao i da ga je sekretar Mesne zajednice Veliki Trnovac obavestio, posle razgovora, da (Coguric) ne moze da dodje u Veliki Trnovac, objasnjavajuci mu da "ga ne bi ubili, vec verovatno oteli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: