COVIC: SVE STO JE PREDVIDJENO PLANOM JE I USVOJENO

Izvor: B92

Petak, 02.03.2001.

18:18

Default images
Treca runda razgovora o redefinisanj u zone kopnene bezbednosti umesto u 12, pocela je tek u 15 i 30. Kako javlja dopisnik Radija B92, kasnio je holandski diplomata Piter Fejt, visoki NATO funkcioner, ovde u ulozi licnog izaslanika generalnog sekretara NATO Dzordza Robertsona. On je pre podne boravio u Konculju u glavnom stabu Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca. O cemu se razgovaralo sa vodjama ekstremista nista zvanicno nije objavljeno, ali se pretpostavlja da je razlog njegovog kasnjenja platforma albanske strane, u kpojoj komandanti insistiraju na stvarima koje protivrece onima iz Brisela. Posle sastanka koji je trajao jedan sat, novinarima se prvi obratio Piter Fejt. On je za subotu najavio razgovore sa ministrom spoljnih poslova Goranom Svilanovicem, i rekao da je ohrabren onim sto je do sad cuo i video. Predsednik koordinacionog tela vlada Jugoslavije i Srbije Nebojsa Covic rekao je da je ovim razgovorm zavrsena serija razgovora u vezi implementacije programa za mirno resavanje krize na jugu Srbije. "Moram da kazem da smo se u dosta tacaka usaglasili, verujem da ce se to nastaviti. U subotu cemo imati nastavak razgovora u Beogradu, nakon toga mozemo da kazemo nesto izvesnije. Sve ono sto smo trazili i zahtevali, sto je prerdvidjeno palnom i programom za resavanje krize, je usvojeno."

U subotu ce u presevu albanska strana promovisati svoju platformu za razgovore o mirnom resenju krize na jugu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: