"Pukotine u Ivkovicevom bloku"

Izvor: Beta

Sreda, 19.06.2002.

08:30

Default images

Nakon vesti o zakazivanju Kongresa Socijalisticke partije Srbije za 28. septembar javile su se prve "pukotine" u bloku s Branislavom Ivakovicem i Mihailom Markovicem na celu, pise "Danas". Markovic se, prema pisanju dnevnika, protivi izboru Ivkovica za predsednika na Kongresu tog krila SPS 23. juna, vec je za izbor nekadasnjeg, prvog generalnog sekretara SPS Petra Skundrica. "Upuceni izvori bliski tom bloku procenjuju da Markovicev stav ima sve siru podrsku, i to ne u onom delu ko da bude, nego ko da ne bude predsednik", pise list i dodaje da Ivkovic postaje sve vise opterecen preteranim licnim ambicijama i eksponiranjem, ali mnogo vise od toga sve vidljivijim pokroviteljstvom DOS njegovim planovima. Kada je rec o "pukotinama" u Ivkovicevom bloku, izvori lista tvrde da neki "sigurni" opstinski odbori nisu izabrali delegate za Vanredan kongres, odbori iz Valjeva, Sapca, Loznice, Bogatica. "Ima glasova da bi Kongres trebalo otkazati i pridruziti se onom koji 28. septembra odrzava Glavni odbor", pise "Danas".

Ni druga strana nije, kako pise list, imuna na liderski sindrom. Kako je najavljeno da Milosevic trazi smenu Mirka Marjanovica i Zorana Andjelkovica i postavljanje Milutina Mrkonjica i Milomira Minica na prva dva mesta u partiji, bilo je nekoliko ostrih demantija i nervoznih istupa Marjanovica. Andjelkovic je, dodaje list, vec oguglao na Miloseviceve zahteve za smenu. Marjanoviceva pozicija je takodje uzdrmana posto je ministar finansija Srbije Bozidar Djelic otkrio njegove racune u Svajcarskoj. Mrkonjic, prema izvorima bliskim vrhu SPS, ceka zvanicnu potvrdu tih Milosevicevih najava i to u pisanom obliku, pise "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: