STRAJK JEDNOG DELA SINDIKATA U PROSVETI

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2001.

17:58

Default images
Vise od 300 skola clanica sindikata "Nezavisnost" iz uze Srbije pridruzilo se u sredu vojvodjanskim skolama clanicama istog sindikata koje od prosle nedelje strajkuju punom obustavom rada, javlja Radio B92. “Ocekujemo da ce u toku dana u strajku biti izmedju 400 i 500 skola”, izjavio je za nas program Zdravko Kovac iz “Nezavisnosti”. Ovaj sindikat zahteva od vlade vece plate za zaposlene u prosveti, odnosno da najniza cena rada bude 40 odsto od neto zarade u republici. Zdravko Kovac kaze da se “Nezavisnost” nada da ce im se pridruziti i ostali sindikati koji su u utorak organizovali jednodnevni strajk. "Jednodnevnim strajkovima vise stete samoj akciji koja ce biti okasnela ako se u medjuvremenu usvoji budzet. Ovo je jedina mogucnost da izvrsimo pritisak na Vladu Srbije da poveca udeo u budzetu za prosvetu", kaze Kovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: