ODLOZENO SUDJENJE OTPORASU

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2001.

10:53

Default images
Sudija Okruznog suda u Pozarevcu Dragan Vucicevic odlozio je, na zahtev tuzilastva, za sredu zakazano sudjenje aktivisti Otpora Momcilu Veljkovicu, do postavljenja novog republickog javnog tuzioca. "Kao sto je tuzilastvo podiglo optuznicu protiv mene, Radojka Lukovica i Nebojse Sokolica prema instrukcijama iz republickog tuzilastva za vreme bivseg rezima, tuzilastvo sada opet ceka naredjenje 'odozgo', rekao je Veljkovic u izjavi FoNetu. On je naglasio da i posle 6 meseci od podizanja optuznice protiv pozarevackih otporasa njihov pravni status i dalje "visi u vazduhu". "Ne mozemo da ostvarimo osnovna prava jer smo pod optuznicama, ne mozemo da se zaposlimo, ne mozemo da dobijemo pasos. Apelujem na sadasnju vlast da prestane da nam zagorcava zivot odlaganjem sudjenja", rekao je Veljkovic koga optuznica tereti za ubistvo u pokusaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: