MARKOVIC I STOJILJKOVIC O HAPSENJU MILOSEVICA

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2001.

17:27

Default images
Supruga bivseg predsednika Jugoslavije i poslanik JUL u Vecu gradjana Mirjana Markovic, koja se ovoga puta bez obezbedjenja setala holom Savezne skupstine, odbila je da razgovara sa skupstinskim izvestacima. U pokusaju novinara Radija B92 da je zamoli za kratku izjavu povodom hapsenja bivseg sefa DB, Markovic je odgovorila da "je vec rekla da ne zeli da da izjavu". "Da li vi razumete srpski? Ne moze. Jel' razumete srpski jezik?", bilo je sbve sto je Markovic izjavila.

Bivsi ministar srpske policije Vlajko Stojiljkovic smatra da je hapsenje Radomira Markovica "politicki montiran proces". Stoiljkovic je za skupstinskom govornicom u jednom trenutku i zaplakao. Vidno uznemiren, Stoiljkovic je u izjavi skupstinskim izvestacima ocenio da nove vlasti sada verovatno izmisljaju svedoke i falsifikuju dokumenta. Upitan da li se plasi da ce i on biti uhapsen, Stojiljkovic je odgovorio pitanjem "zasto bih bio?". "Ja sam do sada bio legalista i radio strogo po zakonu, prema tome, sve izmisljotine koje ste iznosili idu vama na cast. Ja sam castan covek, nemam ni privatnu firmu, ni devizni racun, ni dinarski racun, ni privatna kola, ja zivim od plate. Ostavite Milosevica", rekao je Stojiljkovic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: