"Ahtisari u suprotnosti sa Nobelom"

Srpski premijer Vojislav Koštunica kaže da ga ne čudi to što Marti Ahtisari nije dobio Nobelovu nagradu za mir.

Izvor: B92

Subota, 21.10.2006.

15:20

Default images

"Da je Ahtisari pomogao da se dođe do pravičnog i sporazumnog rešenja i Srbija bi ga zdušno podržala da dobije ovu nagradu", rekao je Koštunica. On je za sutrašnje Novosti rekao da je teško zamisliti da se Nobelova nagrada za mir dodeli osobi koja u potpunosti ne deluje onako kako sam duh te nagrade nalaže.

"Ahtisari je proglasio ceo jedan narod krivim. To je potpuno suprotno pisanom i nepisanom kodeksu za dobitnike Nobelove nagrade. Onaj ko želi da dobije nagradu za mir ne može se zalagati za nametanje rešenja i odbacivati kompromis kao jedini mogući cilj pregovora", smatra srpski premijer. 

Finski diplomata Marti Ahtisari bio je jedan od ovogodišnjih kandidata za Nobelovu nagradu za mir, ali je ona 13. oktobra dodeljena ekonomisti Muhamedu Junusu i banci "Gramen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: