DJINDJIC: USKORO REORGANIZACIJA REPUBLICKE VLADE

Izvor: B92

Subota, 24.02.2001.

23:39

Default images
Govoreci o organizacionim konceptima za rad Vlade Srbije u predstojecem periodu, Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je u subotu uvece u emisiji "Otvoreni studio" Radio televizije Srbije, da je vazno da o svim bitnijim pitanjima brine nekoliko kljucnih strateskih saveta - za reformu drzavne uprave, za reformu zakonodavstva, za strateske investicije u infrastrukturu i za privlacnje stranih investicija. Prema njegovim recima, u najskorije vreme, Vlada mora biti reorganizovana tako da postane instrument za razvoj domace privrede i njeno podizanje do srednjoevropskog nivoa. Jedno od resenja, naveo je, jeste formiranje 30-tak manjih radnih grupa, agencija koje su, inace, u svim modernim evropskim vladama nosilac dinamike i zamenjuju "troma ministarstva" prilikom sprovodjenja pojedinih poslovnih projekata.

Komentarisuci izbor na mesto predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj, Djindjic je rekao da postoji ideja da taj fond postane izvor za kreditiranje malih i srednjih preduzeca, koji ce biti opskrbljivan iz komercijalnih banaka, pod supervizijom Vlade. Prema konceptu regionalnog razvoja koji ce Fond sprovoditi, Srbija je podeljena na 10 ekonomskih regiona, kojima ce u martu biti obezbedjeno izmedju pet i 10 miliona maraka, namenjenih za kreditiranje malih i srednjih projekata, po kamatnoj stopi od pet do sedam odsto godisnje i sa rokom vracanja do tri godine, izjavio je Djindjic, prenosi Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: