COVIC: ZVANICNICI NATO PODRZALI PLAN VLADE SRJ I SRBIJE

Izvor: B92

Petak, 23.02.2001.

12:25

Default images
Predsednik Koordinacionog tima za jug Srbije Nebojsa Covic izjavio je u Bujanovcu da su zvanicnici NATO podrzali program Vlada Jugoslavije i Srbije za mirno resenje krize na jugu Srbije, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric. "Potrebno je da plan jos zajednicki operaciono realizujemo", rekao je Covic na konferenciji za stampu, dodavsi da svi gradjani tog regiona imaju mogucnost da pomognu u uspostavljanju bezbednosti i mira na prostoru opstina Presevo i Bujanovac. Covic je rekao da ce konsultacije sa zapadnim vojnim savezom biti nastavljene radi redefinisanja kopnenene zone bezbednosti. Objasnjavajuci sta se zapravo dogodilo u cetvrtak kada su albanski ekstremisti pokusali da ga otmu, Covic je rekao: "Bio je napravljen plan da se izvrsi napad na mene i na moje obezbedjenje, ali to se nije dogodilo s obzirom na to da su postojale preventivne informacije i preventivno se delovalo. To nije nesto neuobicajeno za ove prostore i za dogadjanja na ovim prostorima. I na jednoj i na drugoj strani ima onih kojima ne odgovara da resavamo problem na miran nacin. Ovde metak mozete da dobijete sa mnogo strana. Sto se mene tice taj dogadjaj je bio, prosao, idemo napred u resavanje nekih drugih stvari", rekao je covic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: