"Ustav nastavak onog iz 1990."

Milorad Vučelić kaže da je novi ustav Srbije u kontinuitetu s prethodnim i referendum stavio u kontekst patriotizma.

Izvor: Beta

Subota, 14.10.2006.

13:23

Default images

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milorad Vučelić kaže da je ta partija najzaslužnija za donošenje novog ustava jer je Miloševićev ustav iz 1990. poslužio u 90 odsto rešenja novog ustava. Vuečlić je za TV Galaksija ocenio da je novi ustav u najboljem kontinuitetu s prethodnim ustavom i da je izlazak na predstojeći referendum građanska dužnost i patriotski čin.

"Bojkot referenduma je usmeren na to da referendum ne uspe i da se time operu ruke Martiju Ahtisariju, Havijeru Solani ili bilo kome iz međunarodne zajednice i da oni imaju alibi da kažu da srpski narod nije hteo Kosovo", rekao je Vučelić.

Drašković: Novi Ustav je evropski

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da je novi ustav evropski i da je u funkciji političke stabilnosti zemlje. "Novi je evropski jer je pridruženje naše države EU strateško opredeljenje bez alternative, a politička stabilnost zemlje preduslov za priliv stranih inevsticija i ubrzani razvoj sela i gradova. "SPO je odlučno za taj kurs Srbije i uz pomoć građana rezultat neće izostati, a Srbija će veoma brzo postati vodeća zemlja na Zapadnom Balkanu, i po razvoju i po životnom standradu. Za četiri do pet godina možemo dostići nivo ekonomskog razvoja manje razvijenih zemalja EU", ocenio je Drašković u Kosjeriću.

Poziv na bojkot

Učesnici tribine Liberalno-demokratske partije i Foruma pisaca u Domu omladine Beograda pozvali građane na bojkot referenduma o ustavu. Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ponovio je da će njegova stranka s koalicionim partnerima postaviti svoje kontrolore ispred birališta pošto im Republička izborna komisija nije dozvolila učešće u sprovođenju i nadgledanju referendumskog postupka. "Ako ne mogu da uđu, mogu,da stoje ispred i broje, pa će Koštunica, Tadić i Dinkić imati svoje podatke, a mi svoje", rekao je Jovanović.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je rekao da je obaveza svakog svesnog građanina da ne pristane na ustav koalicije Demokratske stranke Srbije, Demokratske stranke, G17 plus, Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije. "Poziv na bojkot je priprema za izbore. Ne možemo sprečiti da Ustav ne bude izglasan, jer referendum može propasti samo u demokratskim državama. Treba se pripremiti za izbore na kojima ćemo ih kazniti za zločin koji prave", rekao je Čanak.

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać ocenio je da je donošenje novog Ustava Srbije lakrdija i predizborna kampanja premijera Vojislava Koštunice.

Predsednica Građanskog saveza Srbije Nataša Mićić rekla je da je najsporiji čovek i premijer na svetu Koštunica uspeo da bez javne rasprave munjevito nametne ustav, kom mogu da se raduju samo SPS i SRS jer ih oslobađa odgovornosti za negativno političko nasleđe iz prošlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: