STRAJK SKOLA U CETVRTAK SAMO UPOZORENJE

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2001.

16:46

Default images
U Srbiji je u cetvrtak strajkovalo preko 400 od ukupno 1.600 skola. Kako je novinare obavestio predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Radovan Pavlovic, to je bio samo strajk upozorenja, jer su u sredu ministar prosvete Srbije Gaso Knezevic i predstavnici 4 sindikata prosvetnih radnika Srbije postigli dogovor da predstavnici Vlade 7. marta predstave nacrt "pravog" budzeta u kome ce povecanje procenta ucesca zarada prosvetnih radnika doci do izrazaja. Radovan Pavlovic je rekao da kod clanova sindikata postoji spremnost na dogovore s Vladom, ali i "ogromno nezadovljstvo koje se dugo nagomilavalo i koje je sad eksplodiralo". "Pokusacemo da u daljim pregovorima s Vladom nasu cenu rada vezemo za neki realan parametar, a to je prosek zarada u Republici za prethodni mesec. Cena rada ne bi smela biti od 20 odsto od proseka u Republici isplacenog za prethodni mesec", rekao je Pavlovic.

Ministar prosvete Gaso Knezevic izjavio je u sredu za B92 da bi plate prosvetnih radnika mogle da budu povecane za oko 30 posto, jer se ocekuje da ce tolika biti stopa inflacije u ovoj godini. Na pitanje da li ce to zadovoljiti prosvetne radnike, Pavlovic je rekao da "je to u koliziji sa zahtevima sindikata". "Naravno, ukoliko postoje odredjene garanacije i rokovi i sukcesivan rast, onda se o tome da razgovarati, ali je svakako neprihvatljivo da cena rada bude manja od pomenutih 20 odsto", rekao je Pavlovic, javlja B92. Pavlovic je najavio da ce, ukoliko na sastanku s predstavnicima Vlade ne bude ponudjeno prihvatljivo resenje, Unija pozvati svoje clanove na generalnu obustavu rada 12. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: