HIBER: APELUJEMO NA STRPLJENJE STRAJKACA

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2001.

16:10

Default images
Potpredsednik Gradjanskog saveza Srbije Dragor Hiber izjavio je da se ove nedelje kompletira siri sastav republicke Vlade, sto je preduslov da ministri pocnu da obavljaju svoj posao. Prema njegovim recima, zamenici i pomocnici ministara kao i direktori uprava ne biraju se po stranackom kljucu vec po strucnosti, sto ce omoguciti kvalitetan i efikasan rad ali i povecati odgovornost ministara koji nece moci da kazu da nemaju odgovarajuce timove. Ocenjujuci da su problemi koji stoje pred Vladom uglavnom nasledjeni Hiber je, na konferenciji za stampu, rekao da to ne moze biti opravdanje za njihovo neresavanje. On je kao primer naveo situaciju u prosveti, ukazujuci da su prosvetari dobili oko 60 posto povisice sto je "prakticno nista" s obzirom na prethodne minimalne prihode tako da je njihov materjalni polozaj i dalje veoma tezak. "Apelujemo na sve koji su opravdano nezadovoljni da pokazu jos malo strpljenja i ako je moguce odloze strajkove odnosno da pruze sansu Vladi u okviru uobicajenih 100 dana i da pri tome posmatraju njen rad", istakao je Hiber. On je, takodje, rekao da GS ne podrzava strajk Telekoma i PTT Srbije jer je nivo zarada u tim sistemima znatno iznad proseka u republici i jer su strajkovi monipolista uvek opasni zbog iznudjivanja prava koja im ne pripadaju. Hiber je najavio da ce se uskoro pred Narodnom skupstininom uskoro naci dve grupe zakona, oni kojima ce se nastaviti rasciscavanje sa prosloscu i propisi neophodni za stvaranje pravno - ekonomskog miljea za strane investicije i pokretanje proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: