COVIC ZADOVOLJAN RAZGOVORIMA U BUJANOVCU

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2001.

23:19

Default images
Krizno podrucje juga Srbije u sredu je obisla delegacija u kojoj su bili predstavnici NATO-a, OEBS-a i EU. Oni su u selu Veliki Trnovac razgovarali sa vojnim i politickim predstavnicima Albanaca, a zatim u Bujanovcu sa predstavnicima vlasti u Beogradu, medju kojima su bili potpredsednik republicke vlade, Nebojsa Covic, i nacelnik Generalstaba VJ, general Nebojsa Pavkovic. Kako prenosi dopisnik Radija B92 Radoman Iric, pred novinarima se posle sastanka u Bujanovcu pojavio samo Nebojsa Covic. "Mi smo potpuno zadovoljni stavovima sa kojima je NATO izasao, podrskom programu i, naravno, vrlo konstruktivnim primedbama u cilju sto boljeg sprovodjenja plana i programa za jug Srbije", rekao je Nebojsa Covic. Na pitanje novinara da li je bilo razgovora na temu Kopnene zone bezbednosti, Covic je rekao: "Oko Kopnene zone bezbednosti krenuli smo sa zajednickim pristupom u cilju redefinisanja Zone, ali se mora voditi racuna da to ne izazove dodatne probleme u citavom regionu".

Covic je rekao da ono sto su im clanovi strane delegacije preneli kao stav albanske nacionalne zajednice je "da postoji veliko raspolozenje za primenu i sprovodjenje plana koji su dale Savezna i Republicka vlada". Prvi covek Vladinog tima je istakao i da nema razloga da se pregovori odrze u Skoplju, jer bi to moglo samo da dovede do "odredjenih problema". "Razgovaracemo ovde, siguran sam da cemo se uspesno dogovoriti o svim pitanjima", rekao je Covic, prenosi Radio B92.

Kako navode albanski izvori, u Velikom Trnovcu je bilo reci o nacrtu sporazuma koji predlazu albanski predstavnici, ali detalji razgovora za sada nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: