DJINDJIC NAJAVIO KADROVSKU REORGANIZACIJU MUP SRBIJE

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2001.

15:10

Default images
Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic rekao je u sredu na konferenciji za novinare u Ministarstvu unutrasnjih poslova Srbije da predstoji kadrovska i funkcionalna reorganizacija ovog ministarstva. "Pred MUP se nalazi resavanje slucajeva u koje su umesani bivsi ili sadasnji pripadnici MUP, kao i depolitizacija ove sluzbe, koja ne moze da se uradi za jedan dan, ali je vazno da je taj proces poceo", naglasio je Djindjic. On je dodao da je drugi zadatak policije rasvjetljavanje nekoliko najkrupnijih kriminalnih dela, narocito politicki motivisanih ubistava, delom uz saucesnistvo pojedinaca iz MUP. Djindjic je rekao da ce neke od tih istraga biti zavrsene pre isteka prvih 100 dana rada Vlade. "Na suzbijanju organizovanog kriminala, koji je posledica tranzicije, MUP vec ima koncepciju i doci ce do poostravanja kazni za kradje automobila, otmice, sverc droge, kafe i cigareta", istakao je premijer Srbije. Prema njegovim recima, u toku je i reforma MUP u kadrovskom smislu, depolitizacija Sluzbe drzavne bezbednosti, kriminalne policije, njenog analitickog dela itd.

On je najavio da ce nacelnik Uprave za borbu protiv kriminala biti pukovnik Radovan Knezevic, a njegov zamjenik Dragan Karleusa, kao i da ce posebne jedinice policije, koje do sada nisu imale redovan sastav, sada formirati odred koji ce imati takav sastav.

Prema njegovim rijecima, upucen je prijedlog Skupstini da se izvrsi izmjena u krivicnom zakonodavstvu i da Srbija dobije zakon o borbi protiv mafije, kako bi organizatori i nalogodavci teskih kriminalnih radnji bili lakse privodjeni i hapseni, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: