Ministar zdravlja o Hitnoj pomoći

Tomica Milosavljević kaže da je inspekcijski nadzor potvrdio da su pojedini lekari Hitne pomoći sarađivali s pogrebnicima.

Izvor: Beta

Petak, 29.09.2006.

14:28

Default images

Ministar zdravlja kaže da se radi o "nedopustivom bavljenju pojedinih zaposlenih smrću i pravljenju dilova sa privatnim pogrebnim preduzećima", navodeći da te tvrdnje iznosi na osnovu inspekcijskog nadzora, na osnovu kog je više lekara disciplinski kažnjeno. On kaže da će ubuduće lekari za to dobijati otkaz.

On kaže da je godinama poznato da pojedini zaposleni u beogradskoj službi Hitne pomoći sarađuju sa privatnim pogrebnim preduzećima i da će svako za kog se ubuduće utvrdi da to čini, dobiti otkaz.

Ministar zdravlja je rekao i da se njegovom prijatelju, lekaru, dogodio jedan takav slučaj, kada mu je preminuo otac.
Na radnom doručku sa novinarima koji prate zdravstvo, ministar je rekao da je dobro što se bivši direktor Hitne pomoći Borko Josifovski "uhvatio u koštac" s tim problemom.

Naglasio je, međutim, da je Josifovski smenjen zbog toga što je u javnost izneo nedokazane optužbe da dva lekara nisu primenjivala reanimaciju zbog povezanosti sa pogrebnim preduzećima.

On je kazao da se takve teške optužbe ne mogu iznositi bez dokaza i da je direktor trebalo da, ako ih je imao, o njima obavesti istražne organe i ministra.

Milosavljević je naglasio da je istraga o dešavanjima u Hitnoj pomoći u toku i da ne može da govori o svim detaljima, ali je podsetio i da je pogrešno bilo i sklapanje ugovora sa Javnim komunalnim preduzećem Pogrebne usluge, koji je, po nalogu Ministarstva, u avgustu poništen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: