SINDIKATI PODELJENI OKO STRAJKA

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2001.

16:34

Default images
U organizaciji Sindikata PTT-a i Telekoma Srbija u ponedeljak je poceo strajk u tim preduzecima uz postovanje zakonskog minimuma procesa rada. Predstavnici dva sindikata isticu da ce strajk trajati dok se ne ispune svi zahtevi zaposlenih, a to su isplata dugovanih zarada po Kolektivnom ugovoru i hitno imenovanje Upravnih odbora. Clan strajkackog odbora Sindikata Telekoma Zoran Vicentic izjavio je za Radio B92 minimum procesa rada znaci da se medjunarodni telefonski saobracaj odvija u punom intenzitetu, a unutrasnji u obimu koji obezbedjuje nesmetano funkcionisanje vitalnih sistema drzave. Posto mobilni i fiksni telefoni u Beogradu rade normalno, Zorana Vicentica je pojasnio na koji se nacin strajk ispoljava: "Ne zelimo da napravimo nikakvu diverziju niti zelimo da napravimo probleme ovom napacenom narodu. Mi cemo smanjiti obim 988 informacija, msanjen obim reagovanja na smetnje i uredjaji koji ispadnu iz saobracaja nece se popravljati do nivoa dok ne bude sistem doveden u pitanje".

Osim Beograda, prema Vicenticevim recima, strajk je u punom jeku u Sapcu, Valjevu, Krusevcu, Jagodini, odnosno uglavnom u centralnoj Srbiji. Ipak, mnoge poste rade normalno, jer je od strajka odustao sindikat Nezavisnost. Predsednik tog sindikata Leonard Bobisud kaze za B92 da se njegov sindikat zalaze za resavanje svih spornih pitanja u pregovorima sa vladom Srbije. "U ovom trenutku, svesni smo da bi strajk bio kontraproduktivan s obzirom na to da bi izazvali ogorcenje gradjana Srbije, a to ne smemo da dozvolimo. Izuzetno tesko nam je bilo da odlozimo odluku o generalnom strajku, ali se nadamo da ce Vlada Srbije uvaziti nasu punu kooperativnost i nasu odluku da ne sutpoimo u strajk".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: