Mirne demonstracije u Budimpešti

U Budimpešti sinoć održane demonstracije protiv vlade Ferenca Đurčanja.

Izvor: B92

Nedelja, 24.09.2006.

11:51

Default images

Iako je vodeća opoziciona stranka Fides otkazala veliki protestni skup, posle upozorenja Vlade da bi moglo doći do većih nereda, u Budimpešti ipak održane, najveće do sada, demonstracije pristalica opozicije i građana nezadovoljnih vladom Ferenca Đurčanja.

U prestonicu Mađarske stiglo je mnogo demonstranata iz drugih gradova u zemlji. Novinar Gabor Bodiš za B92 javlja da je, prema različitim procenama, demonstracijama prisustvovalo između 25.000 i 40.000 ljudi, a da su uhapšene četiri osobe. Na trg ispred Parlamenta posle utakmice su došli i navijači fudbalskog kluba Ferencvaroš.

Lider opozicije Viktor Orban, iako više puta pozivan da dođe na skup i obrati se okupljenima, to nije učinio uz opravdanje da bi tako bio optužen da je organizator okupljanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: