Danica Drašković se neće odazvati

Na suđenju za Ibarsku magistralu biće kao svedoci pozvani Gorana Bošković i Danica Drašković, koja je najavila da neće doći.

Izvor: B92

Petak, 15.09.2006.

16:12

Default images

Danica Drašković je za B92 ponovila da se neće pojaviti na suđenju jer je tokom istrage dala izjavu, u kojoj je ispričala sve što je videla na licu mesta. Ona je stigla na mesto zločina veoma brzo i u izjavi policiji navela ko je bio tamo i šta je rekao, ali kaže da to niko nije uzeo u obzir. Slučaj ubistva na Ibarskoj magistrali po treći put je vraćen na početak nakon odluke Vrhovnog suda.

"Neću se odazavati pozivu suda da svedočim u tom predmetu, jer posle sedam godina ja nemam šta da im kažem. Pre sedam godina sam im rekla da sam na licu mesta videla gospodina Bucu Đurića posle pet minuta. Ali taj moj iskaz niko nije razmatrao, iako je to bilo dovoljno da on bude i uhapšen i osuđen", kaže Danica Drašković.

"Ja želim samo da govorim istinu, ali istinu taj sud ne ceni. Zato što je sudija Mišić vukovarski ratnik, koji je zajedno sa Legijom ratovao, pa prema tome ne može da bude objektivan. On čini sve da zaštiti svoje drugove sa ratišta, a ja u tome neću da učestvujem", kaže ona.

Sud je odbio predlog da se bivšem šefu beogradske policije Branku Buci Đuriću, koga je Draškovićeva videla na mestu zločina, i bivšem načelniku beogradskog DB-a Milanu Radonjiću odredi pritvor.

Uz Danicu Drašković na suđenje je prvi put pozvana i Gorana Bošković, žena Veselina Boškovića, koji je ubijen 3. oktobra 1999. na Ibarskoj magistrali. Ona nije očevidac jer se sa mužem rastala u kući kada je on tog dana krenuo na put sa Vukom Draškovićem.

Advokat oštećenih, Dragoljub Todorović, smatra da su ovi pozivi zapravo šikaniranje: „Ovo je svojevrsno šikaniranje oštećenih koji se pozivaju sad ponovo nakon sedam godina da nešto pričaju. Posle svih priča, posle svih presuda, posle svih ukidanja, posle svih odluka, sad one tu treba nešto da kažu. To meni deluje ne pravnički, ne profesionalno. Ja sada mogu da kažem da Gorana Bošković neće doći na suđenje."

Sud je od BIA-e zatražio da se dostavi izveštaj iz koga bi moglo da se vidi da li je posle zločina služba sada optuženima Iliću i Bujoševiću dodelila stanove. Suđenje se nastavlja 10. oktobra i tada treći put počinje dokazni postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: