Usvojen Predlog zakona o amnestiji

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o amnestiji osuđenika u zatvorima u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2006.

07:59

Default images

Ministar pravde, Zoran Stojković, rekao je juče da ne zna kako tačno glase odredbe zakona, ali da će tim aktom najverovatnije kazne biti smanjene za četvrtinu onim osuđenicima kod kojih za to postoje uslovi. Ovaj zakon dolazi posle informacija o problemima u zatvorima i zahtevima za amnestijom.

Načelnik Odeljenja za nadzor u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Borislav Marić izjavio je da je nacrt Zakona o amnestiji urađen prema italijanskom modelu. Prema njegovim rečima, iz Zakona su izuzeta sva dela koja se tiču organizovanog kriminala, ratnih zločina i krivičnih dela sa elementima seksualnog nasilja i zlostavljanja.

Gostujući u Poligrafu TV B92, Marić je objasnio nezvanične informacije o problemima, rekavši da se u zatvoru u Sremskoj Mitrovici okupilo stotinak osuđenika tražeći Zakon o amnestiji, ali da nisu remetili kućni red. On je kazao da se u srpskim zatvorima ne dešava ništa neuobičajeno i da su svi protesti obustavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: