Pritvor za ubistvo Durovića

Predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić odredio pritvor dvojici osumnjičenih za ubistvo Ruždije Durovića.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2006.

10:14

Default images

Sudija Hubić je rekao da se jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Ruždije Durovića tokom saslušanja branio ćutanjem, dok je drugi dao iskaz, ali nije želeo da odgovori na postavljena pitanja.

"Osumnjičeni Enes Derdemez koristio je pravo da se brani ćutanjem, dok je osumnjičeni Ertan Gegić izneo svoju odbranu, ali se koristio pravom da ne želi da odgovara na bilo koje postavljeno pitanje", precizirao je Hubić.

On je rekao da je za trećim osumnjičenim, Seadom Papićem, raspisana poternica, kao i da će posle hapšenja biti odmah pritvoren 30 dana.

Problemi u Sandžaku traju već godinu dana, od kada je Vlada Srbije raspustila lokalnu skupštinu, a dve glavne lokalne stranke - Ugljaninova Lista za Sandžak i Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića - od tada se međusobno optužuju za lošu situaciju u Sandžaku.

Nakon ubistva Durovića, Sulejman Ugljanin je, pored Ljajića, za dolivanje ulja na vatru optužio i sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića. Zukorlić je danas odgovorio rečima da je Ugljanin glavni krivac za nasilje u tom regionu. O tome više u posebnom članku.

Izborna komisija odbacila prigovor SDP-a

Opštinska izborna komisija Novog Pazara odbila je kao neosnovane prigovore dva učesnika nedeljnih lokalnih izbora u toj opštini.

Predsednica Komisije Zejnepa Kavrajić rekla je na konferenciji za novinare da su odbijeni prigovori koalicije Zajedno za Novi Pazar (SDP-DS-G17 plus) i Stranke za Sandžak, koji su podneti nakon ubistva jednog kandidata za odbornika.

"Kao razlog prigovora ove stranke i koalicije navode atmosferu van biračkih mesta, nastalu nakon tragičnog slučaja, a u prigovorima nisu navele nijedan dokaz da je prekršen izborni proces na bilo kom mestu", rekla je Zejnepa Kavrajić.

Prema njenim rečima, činjenica da su pojedine partije napustile biračka mesta nakon ubistva odborničkog kandidata ne dovodi u pitanje regularnost izbora.

"Prema Zakonu o lokalnim izborima, njihovo prisustvo nije neophodno, a u prilog toj činjenici govori i to da većina partija nije ni podnela predloge za prošireni sastav Komisije na svim biračkim mestima", rekla je predsednica OIK.

Zejnepa Kavrajić je rekla da je Komisiji danas dostavljen i prigovor Bošnjačke koalicije, koju čine Sandžačka alternativa i Sandžačka demokratska unija, koji će biti razmotren u zakonskom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: