N. Pazar: Saslušavanje osumnjičenih

Predsednik Okružnog suda Ćamil Hubić saslušaće dvojicu osumnjičenih za ubistvo odborničkog kandidata Ruždije Durovića.

Izvor: Beta

Utorak, 12.09.2006.

13:41

Default images

Hubić je kazao da će tokom dana saslušati Ismeta Derdemeza i Ertana Gegića, koji su juče uhapšeni pod sumnjom da su ubili Durovića u nedelju, na izbornom mestu u Novom Pazaru. Policija je juče saopštila da još traga za Seadom Papićem (32), koji je takođe osumnjičen za ubistvo.

Novopazarska policija saopštila je da se ubistvo dogodilo u Čerkes mahali, u blizini Građevinskog preduzeća "Razvitak", u nedelju oko 16.30. Tom prilikom je ranjen Sulejman Durović.

Ubistvo Durovića izazvalo je međusobna optuživanja dve najveće bošnjačke partije u Novom Pazaru, Liste za Sandžak Sulejmana Ugljanina i Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića. Među pripadnicima dve partije oko vlasti u Sandžaku postoje problemi od prošle godine, kada je Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Novi Pazar.

O tome i u domaćoj štampi.

SDP uložio žalbu na regularnost izbora

Sandžačka demokratska partija podnela je Opštinskoj izbornoj komisiji Novog Pazara žalbu na regularnost izbora u tom gradu. Prema zakonu o sprovođenju izbora, OIK ima obavezu da u roku od 24 časa donese rešenje po prigovoru učesnika izbora.

Nakon tog roka, ako žalba bude odbijena, SDP ima pravo žalbe Opštinskom sudu u Novom Pazaru. "Ukoliko OIK ne poništi izbore, žalićemo se Opštinskom sudu, a zatim sve do Strazbura", rekao je lider SDP-a Rasim Ljajić.

Međutim, Bošnjačko nacionalno veće zatražilo je od predsednika Srbije i lidera DS-a Borisa Tadića da se "ogradi od svog koalicionog partnera SDP-a i tako pomogne rasvetljavanju ubistva Durovića, koje je duboko uznemirilo sve Bošnjake i građane Novog Pazara".

Ta organizacija je saopštila da će od Ustavnog suda Srbije biti zatraženo da preispita političko delovanje SDP-a i njenog predsednika Rasima Ljajića "zbog upotrebe političkog nasilja kao nedozvoljenog sredstva u političkoj borbi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: