Batic (SZP) pozvao celnike KFOR-a da podnesu ostavke

Izvor: B92

Nedelja, 19.09.1999.

20:39

Default images
Koordinator opozicionog bloka Savez za promene (SZP) Vladan Batic pozvao je u nedelju celnike Misije UN na Kosovu da podnesu ostavke, jer nisu uspeli da zastite srpsko stanovnistvo na Kosovu. "Kosovo je nekada bilo kolevka, a danas je postalo grobnica srpskog naroda. Seme zla nije iskorenjeno. Srbi su postali mete za odstrel, umesto zastite vi im nudite rezervate", navodi se u otvorenom pismu Batica misiji KFOR-a. U pismu koordinator SZP i predsednik Demohriscanske stranke Srbije (DHS) istice da Kfor nije ispunio obecanje da ce spreciti genocid, egzodus Srba i da ce stvoriti multiuetnicki i multikonfesionalni prostor. "Umesto da osujetite siptarske teroriste, vi prisustvujete njihovim manifestacijama, a od pojedinih stvarate mitove i legende. Umesto demilitarizacije u stvarnosti, postoji samo razoruzanje na papiru. Umesto podsticanja liberalnih, demokratski orijentisanih albanskih politicara favorizuju se celnici Oslobodilacke vojske Kosova", istice Batic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: