KARLA DEL PONTE U PODGORICI

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2001.

21:58

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte doputovala je u Crnu Goru u sredu nesto posle 16 sati, javlja dopisnik Radija B92. Podgoricki mediji prenijeli su najave iz Haga o mogucnosti da ce Del Ponteova u Crnu Goru doneti neke zapecacenje koverte sa optuznicama ili nalozima za hapsenje, u vezi sa istragom o opsadi i granatiranju Dubrovnika, krajem 1991. i pocetkom 92' godine, koja je, kako se navodi, privedena kraju, a potpredsednik crnogorske Vlade Dragisa Burzan izjavio je da ce Crna Gora uciniti sve da izadje u susret zahtevima glavnog tuzioca Haskog Tribunala. "Pretpostavljam da ce gospodja Karla del Ponte doci sa konkretnim zahtjevima prema crnogorskoj vlasti i mi se osjecamo potpuno spremnim da joj udovoljimo jer smatramo da je Hag institucija, sud Ujedinjenih nacija, koji treba da uradi veliki posao na identifikovanju i sankcionisanju ratnih zlocinaca i skidanju neke kolektivne krivice na taj nacin", rekao je Burzan. Predvidjeno je da Karla del Ponte u cetvrtak razgovara sa predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem, predsednikom skupstine Svetozarom Marovicem i drzavnim tuziocem Bozidarom Vukcevicem. Za cetvrtak u 15.30 zakazana je konferencija za novinare Karle del Ponte u Vili "Gorica".

Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte ce tokom posete Podgorici crnogorskim vlastima predati optuznice protiv osoba optuzenih za ratne zlocine, koje se mozda krecu kroz Crnu Goru, kao sto je Radovan Karadzic, izjavila je portparol tuzilastva Tribunala Florens Artman. "Moguce je da se osobe poput Radovana Karadzica krecu kroz Crnu Goru. Del Ponte ce predati optuznice koje se ticu svih begunaca koji bi mogli biti u Crnoj Gori", izjavila je ona za Rojters. Ona je dodala da je "Tribunal zadovoljan opstim nivoom saradnje sa Crnom Gorom, koja je zapocela prije godinu i po", prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: