BATIC: IZJAVA ZIZICA IZNENADJUJUCA I NEODMERENA

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2001.

23:01

Default images
Komentarisuci izjavu saveznog premijera Zorana Zizica, da dok je on savezni premijer Slobodan Milosevic nece biti izrucen Haskom tribunalu, ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batic je za Radio B92 izjavio kako "misli da je ta izjava iznenadjujuca i neumerena jer Zizic moze da govori samo u svoje ime". "Ne znam kako neko moze da govori o necemu sto nije u njegovoj nadleznosti, ali mozda Zizic namerava da podnese ostavku onda kada Milosevic ode u Hag, pa on tada nece vise biti premijer. U svakom slucaju, ne znam u kom kontekstu je data izjava i zvuci mi pomalo neodgovorno, sto ne lizi na g. Zizica. Ili je to na neki nacin izvadjeno iz konteksta ili je to neka procena g. Zizica, ali nije on taj koji ce odlucivati o izrucenju Milosevica tribunalu", rekao je Batic.

Povodom Ziziceve ocene da u okviru DOS postoje oprecni stavovi u pogledu izrucenja Milosevica Hagu, Batic je odgovorio da "DOS nije imao neku plenarnu sednicu po pitanju izrucenja Milosevica, pa g. Zizic vise zna o DOS nego sto smo mi s tim upoznati". "Takodje mislim da je to nesto sto je neuputno procenjivati u ovom momentu, DOS nije zauzeo nikakav definitivan stav po tom pitanju i ono sto je izvesno je da cemo mi ovde voditi odgovarajuce postupke protiv ljudi koji su se ogresili o zakon, a g. Zizic kao savezni premijer treba da se bavi onim stvarima koje su u njegovoj nadleznosti", izjavio je Batic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: