"Neka prvo ispitaju svoju savest"

Portugalski nobelovac Hoze Saramago stao je u odbranu Gintera Grasa koji je nedavno priznao da je služio u jedinicama SS-a.

Izvor: index.hr

Nedelja, 20.08.2006.

20:47

Default images

Hoze Saramago kaže da je prvo bio "zbunjen" kada je čuo vest: "Nikada ne bih pomislio da je bio SS-ovac, a još manje da je bio dobrovoljac", priznao je, ali dodaje kako su ga "iznenadile oštre reakcije". "Imao je 17 godina. A ostatak njegova života se ne računa?", pita Saramago.

"Mislim da su reakcije licemerne i da mnogi treba prvo da ispitaju svoju savest". Saramago (83) dobio je Nobelovu nagradu za književnost godinu dana pre Grasa.

Grasova nova autobiografska knjiga "Ljuštenje luka" objavljena je ranije zbog razmera skandala koji je izazvala. Tiraž od 150.000 primeraka gotovo je sasvim rasprodat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: