SASTANAK DOS: DOGOVOR O MANJEM BROJU NAIMENOVANJA

Izvor: B92

Petak, 09.02.2001.

12:34

Default images
Lideri DOS dogovorili su se u cetvrtak uvece o manjem delu ukupnog broja zamenika i pomocnika ministara, kao i da ce dogovori o tome biti nastavljeni, rekao je agenciji Beta predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic. Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov, koji se najcesce pominje kao buduci direktor RTS, rekao je da su razmotrene dve opcije za buduce finansiranje RTS i da je realnija "radikalna" varijanta, koja bi podrazumevala likvidaciju RTS i njegovo privremeno finansiranje iz budzeta, do usvajanja novog resenja za finansiranje drzavne radio-televizije. Prema tom konceptu, dodao je Isakov, u RTS bi bio uveden likvidacioni postupak, zatim bi bilo osnovano novo preduzece, u kojem ce drzava preuzeti i dugove i obavezu placanja zaposlenih, a "nova firma krenula bi od nule". "Takvo resenje bilo bi na snazi do uspostavljanja neke vrste pretplate, kojom bi gradjani, bez posrednika kao do sada, finansirali drzavnu televiziju, koja ce biti javni servis. To ce biti jedan prelazni period, koji bi mogao da potraje dva do tri meseca", precizirao je Isakov. Isakov je jos rekao da je na sastanku potvrdjeno da je on kandidat za direktora RTS, ali da ce o tome biti reci i naredne nedelje, kada ce radna grupa DOS pripremiti predlog za sastav Upravnog odbora, o kome ce se izjasniti lideri DOS i konacno Vlada Srbije, koja imenuje Upravni odbor i generalnog direktora nacionalne televizije, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: