GRUBAC U NEDELJU U BUDIMPESTI

Izvor: B92

Petak, 09.02.2001.

14:18

Default images
Jugoslovenski ministar pravde Momcilo Grubac razgovarace s koleginicom iz Madjarske Iboljom David o zastiti manjinskih prava, navodi "Madjar so" u broju od petka, pozivajuci se na informaciju agencije MTI koja saopstava da, na poziv David, Grubac u nedelju stize u zvanicnu posetu Madjarskoj. U saopstenju se istice da ce, pored veza dve zemlje u oblasti prava, znacajna tema razgovora biti i izmene madjarskih pravnih propisa vezanih za tamosnje demokratske promene i funkcionisanje drzavnog aparata, procese privatizacije i obestecenja, madjarski napori u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i pravna harmonizacija sa evropskim integracionim zadacima. Zastita manjinskih prava jugoslovenskih Madjara i srpske manjine u Madjarskoj bice takodje tema razgovora. Jugoslovenski ministar je posebno zatrazio i informaciju o pravnom regulisanju polozaja nacionalnih i etnickih manjina u Madjarskoj i iskustvima u primeni tih propisa, pise "Madjar so", prenosi ANEM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: