ALBANCI POKUSALI DA SE UBACE NA PODRUCJE PRESEVA

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2001.

11:33

Default images
Nakon silovitog 75-petominutnog napada albanskih ekstremista iz minobacaca i pesadijskog naoruzanja na polozaje policije na brdu Sveti Ilija u sredu, naoruzani Albanci su tokom noci pokusali da se ubace na podrucje koje kotrolisu jedinice Vojske Jugoslavije u opstini Presevo. Kako je saopstila Informativna sluzba VJ, naoruzana grupa ekstremista pokusala je da se ubaci iz pravca Kokosarnika, ali je vojska blagovremeno reagovala i osujetila njihove namere. Kako prenosi Tanjug, pripadnici VJ su registrovali vise letova helikoptera KFOR u kopnenoj zoni bezbednosti koji su osvetljavali teren na liniji izmedju sela Gare i Gospodjinci u presevskoj opstini, odakle su se cule detonacije. U ranim jutarnjim satima, sa visa Gropa albanski ekstremisti su dejstvovali iz steljackog naoruzanja na polozaja pripadnika MUP u selu Lucane kod Bujanovca. Prema vojnim i policijskim izvorima ekstremisti na podrucju bujanovacke i presevske opstine nasavljaju sa dovlacenjem opreme i naoruzanja, uz povecanje njihove brojnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: