ALBANSKA STRANA ODBILA PLAN VLADE SRBIJE

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2001.

21:13

Default images
Politicki lideri Albanaca iz opstina Medvedja, Presevo i Bujanovac, zajedno sa predstavnicima tzv. OVPMB, na sastanku odrzanom u sredu u Dobrosinu odlucili su da odbiju prijedlog Vlade Srbije za resenju presevskog problema, ali su ocenili da u tom predlogu "ima elemenata koji mogu predstavljati osnovu za pregovore". Na sastanku je jedino prihvacen predlog da mogu poceti pregovori sa srpskom stranom o pronalazenju resenja za problem presevske doline. Odluceno je da se formira grupa za pregovore u kojoj ce biti po dva predstavnika politickih partija Albanaca iz Preseva, Medvedje i Bujanovca, dva predstavnika Politickog veca PMB i tri predstavnika OVPMB - navode albanski mediji, prenosi Srna. Clanovi pregovorackog tima bice odredjeni do kraja nedelje. Ni zajednicka platforma albanske delegacije u pregovorima jos nije utvrdjena, a ostavljena je mogucnost da se u pregovarackom timu i u sacinjavanju platforme ukljuce i nezavisni albanski predstavnici, navode albanski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: