PERDJU POZVAO ALBANCE DA RAZMOTRE PLAN BEOGRADA

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2001.

20:43

Default images
Specijalni americki izaslanik za Balkan Dzejms Perdju pozvao je predstavnike Albanaca iz tri opstine na jugu Srbije da razmotre plan vlasti iz Beograda za resavanje problema u regionu. "Albanci u Srbiji treba da priznaju da su gradjani Srbije i da imaju prava koje Republika treba da garantuje", rekao je Perdju. Specijalni izaslanik je u Beogradu razgovarao sa potpredsednikom savezne vlade Miroljubom Labusom i ministrom savezne policije Zoranom Zivkovicem.

SAD ne podrzavaju nezavisnost Kosova i smatraju da pitanje konacnog statusa ove pokrajine treba ostaviti po strani - izjavio je Dzejms Perdju. "Nas stav je da ne podrzavamo nezavisnost i smatramo da bi, na duge staze, trebalo da postoje veze izmedju Beorada i Kosova, ali to je pitanje o kojem treba da odluce narod Kosova i Srbi", rekao je Perdju u intervjuu za list na albanskom jeziku "Bota sot". prenosi Srna. "Za sada prioriteti ostaju demokratija, izgradjivanje lokalne administracije, policijskog i bankarskog sistema i ostalih institucija na Kosovu", rekao je Perdju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: