SOKOLOVIC, NAJVEROVATNIJE, IZVRSIO SAMOUBISTVO

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2001.

16:45

Default images
Bivsi savezni ministar unutrasnjih poslova i visoki funkcioner SPS-a, Zoran Sokolovic, je u utorak uvece pronadjen mrtav u automobilu, u selu Lepena nedaleko od Knjazevca. MUP Srbije je saopstio da je Sokolovic najverovatnije izvrsio samoubistvo iz pistolja, u utorak oko 20 sati. Dopisnik Radija B92 iz Zajecara saznaje da su rezultati obdukcije potvrdili sumnje policije da se radi o samoubistvu. Prema nezvanicnim, ali pouzdanim podacima iz zajecarskog SUP-a obdukcija tela Zorana Sokolovica zavrsena je u sredu popodne. Izvor iz policije je potvrdio da se radi o klasicnom samoubistvu i da ne postoje detalji koji bi ukazivali suprotno. Sokolovic je dan ranije otisao u selo Lepena u kojem je sazidao novu kucu i gde je provodio dosta vremena nakon penzionisanja prosle godine. Eksperti iz republickog MUP-a iz Beograda koji su stigli u sredu u 2 ujutru, istrazni sudija Okruznog suda u Zajecaru Slobodan Mitic uz prisustvo okruznog javnog tuzioca Dusana Djurdjica ustanovili su da Sokolovic ima prostrelnu ranu na slepoocnici i da je metak probio lobanju i krov vozila. Zoran Sokolovic bio je jedan od najblizih saradnika bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica. Na funkciju republickog ministra unutrasnjih poslova Sokolovic je stupio 1991. Godine, a 1997. postao je i savezni ministar policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: