STRAJK ZATVORENIKA U DVA KAZNENO-POPRAVNA ZAVODA

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2001.

16:00

Default images
Zatvorenici u Kazneno-popravnim zavodima u Sremskoj Mitrovici i Zabeli kod Pozarevca strajkuju gladju, jer su nezadovoljni Nacrtom zakona o amnestiji, potvrdjeno je u pravosudnim organima u Beogradu. Zatvorenici zahtevaju da im se kazne smanje za 25 odsto, bez obzira na to za koja su krivicna dela osudjeni i na koju duzinu kazne. Nezvanicno se saznaje da ukupno strajkuje oko 1.500 osudjenika, javlja dopisnik Radija B92. Niko iz uprave KPZ-a u Mitrovici nije mogao da potvrdi ovu informaciju.

Slicna situacija je i u pozarevackom zatvoru, gde je oko 800 zatvorenika pocelo strajk gladju zbog nezadovoljstva predlozenim Zakonom o amnestiji. Jedan od strajkaca je izjavio novinarima u telefonskom razgovoru da zatvorenici traze smanjenje kazne za 25% za sve osudjenike. Iz Uprave nisu ni potvrdili ni demantovali informacije o strajku, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: