SAMI I HOMBAH O RASCISCAVANJU DUNAVA

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2001.

18:59

Default images
Rekonstrukcija mosta Sloboda u Novom Sadu i ciscenje korita Dunava u celom toku od ostataka porusenih mostova i neeksplodiranih projektila prioritetni su zadaci, rekao je savezni ministar saobracaja Zoran Sami u sredu u razgovoru sa koordinatorom Pakta za stabilnost jugoistocne Evrope Bodom Hombahom u Beogradu. Prema podacima kojima raspolaze ministarstvo saobracaja, Vojska Jugoslavije je iz Dunava izvadila 16 projektila i detektovala jos 19 neeksplodiranih. "Pored rekonstrukcije mosta Sloboda, neophodno je izgraditi i novi zeleznicki most kako bi se omogucila apsolutna prohodnost", rekao je ministar Sami naglasivsi da se most Sloboda i zeleznicki most nalaze na Koridoru 10, koji povezuje severnu i juznu Evropu. Koordinator Pakta Bodo Hombah je naglasio da je u pripremi finansijska konstrukcija obnove ili izgradnje mosta Sloboda, prenosi Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: