Kalifornija: 116 žrtava vrućina

Najmanje 116 osoba umrlo u Kaliforniji od posledica velikih vrućina.

Izvor: Beta

Subota, 29.07.2006.

11:29

Default images

Temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, u službama hitne pomoći je potvrđeno da su 63 osobe umrle od toplotnog udara. Tome treba dodati 53 osobe za koje se sumnja da su umrle od posledica visokih temperatura, ali ukupan broj žrtava mogao bi biti i veći.

Većina žrtava umrla je usled toplotnog udara, a njihova telesna temperatura bila je iznad 42 stepena, dok je jedna osoba imala i 44. Među žrtvama je najviše starijih osoba, ali ima slučajeva i da su stradali i dvadesetogodišnjaci. Najstarija preminula osoba imala je 95 godina.

Visoke temperature utiču i na životinje i biljke, pa je uginulo dosta stoke, a uništene su i mnoge plantaže voća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: