ZIVKOVIC-HOMBAH

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2001.

23:02

Default images
Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic izjavio je u razgovoru s koordinatorom Pakta za stabilnost Jugoistocne Evrope Bodom Hombahom da je SRJ spremna za saradnju s Haskim sudom, "sto je pokazala pokretanjem procesa stvaranja neophodnih zakonskih pretpostavki", ali da je potrebno vreme za "promenu Ustava u tom smeru". Izrazavajuci zadovoljstvo novim pristupom resavanju problema na jugu Srbije i aktivnostima u pravcu intenziviranja saradnje s Haskim sudom, Hombah je rekao da ce insistirati na stavu da "saradnja s Tribunalom nije preduslov za ekonomsku pomoc", navodi se u saopstenju Saveznog sekretarijata za informisanje. Dodaje se da je Zivkovic informisao Hombaha o pripremama za formiranje Savezne granicne policije koja ce tokom godine od Vojske Jugoslavije preuzeti obezbedjivanje drzavne granice. Postignuta je obostrana saglasnost da je zajednicki cilj Evrope i SRJ da granice SRJ sto skorije postanu bezbedne i prepreka ilegalnom prometu oruzja, droge, cigareta i emigranata u Evropu, kaze se u saopstenju koje prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: