Pregovori: Cilj pomera rok?

Direktni pregovori zvaničnika Srbije i kosovskih Albanaca o budućem statusu Kosova i Metohije glavna su tema svih novina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2006.

07:20

Default images

Prema saznanjima Blica, Marti Ahtisari za sada nema zeleno svetlo za pisanje preporuke za rešenje statusa Pokrajine. Na tok pregovora i brzinu donošenja rešenja, kako kaže strani diplomata uključen u pregovore, uticaće konstruktivnost obe strane.

"Ako ni posle drugog ili trećeg sastanka stavovi nimalo ne budu približeni, Ahtisari će od Kontakt grupe dobiti odobrenje za preporuku rešenja. Ahtisari bi već u prvoj polovini septembra mogao da referiše pred Kontakt grupom. Ako vidimo da mogu da se dogovore, što je cilj, na rešenje se može čekati čak i tokom prvog dela sledeće godine", kaže sagovornik lista.

Politika piše da se u diplomatskim krugovima bliskim međunarodnim posrednicima saznaje da se ne očekuju iznenađenja, pa ni napredak u pregovorima. Ipak, kako je juče rekla Ahtisarijeva portparolka Hua Đijang, napredak je već to što će dve strane licem u lice razgovarati o statusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: