Hag dobio plan za hapšenje Mladića

Haškom tribunalu dostavljen je akcioni plan Vlade Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.07.2006.

10:12

Default images

Premijer Srbije Vojislav Koštunica predočiće plan evropskim zvaničnicima u Briselu 17. jula, piše Blic i dodaje, pozivajući se na izvor blizak Haškom tribunalu, da taj plan ne sadrži ništa što će dovesti do toga da se Ratko Mladić nađe u Hagu, sem ako se ne odluči na predaju.

"To je obična propaganda, kupovina vremena. Taj plan jednostavno ne sadrži ništa", kaže izvor lista i dodaje da je plan zapravo kampanja i apel Mladiću na predaju.

Brisel je Beogradu jasno naznačio da plan treba da bude usaglašen s Tribunalom, što se očigledno neće dogoditi ako premijer ne ponudi neku izmenu. "On treba da nas uveri u to na koji način će se optuženi naći u Hagu", kažu u Briselu, ali vlasti Srbije, tvrdi izvor lista iz Haga, nisu na tom putu, a koordinacije s Tribunalom i nema u planu. "Sada se službe više ne mogu pozivati na savezni nivo i neusklađenost. Evidentno je da su svi Mladićevi pomagači iz vojske", kaže sagovornik lista. "Mrežom Mladićevih pomagača ne rukovode telohranitelji, već oni koji su bili na istom nivou kao što je on, dakle na najvišim vojnim funkcijama u vreme rata. Hapšenja ljudi sa nižeg nivoa još jednom dokazuju da je njihov put za Mladića u Hag samo predaja", kaže izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: