Tadić: Zločini predstavnika države

Boris Tadić napominje da SPS, čiji se pokojni lider pominje u presudi za pet ubistava, podržava Vladu Srbije.

Izvor: B92

Subota, 01.07.2006.

13:22

Default images

Osvrćući se na presudu Vrhovnog suda Srbije za ta ubistva, predsednik Srbije i Demokratske stranke je rekao da su te zločine izvršili pripadnici službe bezbednosti upotrebljavajući državne resurse po nalogu državnih rukovodilaca i predstavnika tada vladajućih stranaka, pre svega Socijalističke partije Srbije, čiji je koalicioni partner bila Srpska radikalna stranka.

Tadić kaže da SPS, koji je vodio Slobodan Milošević, čije je ime zabeleženo u obrazloženju presude za ubistvo Ivana Stambolića i zločin na Ibarskoj magistrali, podržava Vladu. "Mi u svom državnom sistemu imamo političke organizacije koje su inspirisale zločine koji su činili predstavnici države, u ovom slučaju Državne bezbednosti", rekao Tadić na sednici Glavnog odbora DS-a u Lozoviku.

Tadić je rekao da očekuje da tužilaštva i sudovi analiziraju sve konsenkvence te presude VSS i sagladaju da li postoji neophodnost pokretanja određenih pravnih postupaka prema strankama ili pojedinicima koji su obavljali vlast u tom periodu. Tadić je rekao da su pozitivni efekti policijske akcije Sablja gotovo poništeni i da društvo ponovo nije bezbedno.

Boris Tadić je izjavio da su predstojeći parlamentarni izbori važniji od izbora 2000. jer na njima mogu da budu poništeni rezultati petooktobarskih promena. "Pobeda snaga koje su vodile Srbiju do 2000. mora biti sprečena jer ako se desi da one pobede Srbija će u dugom periodu biti izolovana, građani će mnogo lošije živeti, a generacije koje dolaze neće imati stvarnu budućnost", kaže Tadić.

Veliki deo sednice GO bio je posvećen poblemima sela, a demokrate su napravile predlog strategije razvoja poljoprivrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: