Sarajevo: Tadić doneo osveženje

Sarajevski mediji prenose da je poseta predsednika Srbije Sarajevu pozitivno ocenjena.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2006.

10:46

Default images

Poseta je okončana bez reakcija političkih stranaka i zvaničnika, ali je u javnosti, među građanima, dobro odjeknula, prenose sarajevski mediji. Tokom Tadićeve posete preovladavala je želja za kompromisom, bez obzira na nerešena pitanja između dve države, javlja dopisnik B92 Amir Sužanj.

Iako nijedno od pitanja koja još stoje između dve zemlje nije ni dodirnuto tokom posete, poruke koje su se mogle čiti van formalnih Tadićevih susreta mnogo su drugačije od onih koje su se mogle čuti poslednjih godina od političara iz Beograda. Tadić je prvi predsednik Srbije koji je, mimo protokola, mogao da se prošeta ulicama Sarajeva i razgovara sa običnim ljudima, a da istog trenutka ne budu pomenuti zločini, izvinjenja, odgovornosti i podrška destruktivnosti. Tadić kaže da napušta Sarajevo s mnogim pozitivnim utiscima i poklonima kupljenim u zanatlijskim radnjama u Baš-čaršiji.

Tadić je u Sarajevo doneo političke poruke koje su Sarajevu vrlo prihvatljive, poput onih da Srbija želi celovitu Bosnu i Hercegovinu, da Beograd ne želi destrukciju BiH i da sva politička pitanja treba rešavati u okviru institucija sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: