Razmena Tadić-Simić-Krstić

Razmena oštrih reči između EU i Vlade Srbije, kao i DS-a i DSS-a, preselila se na saopštenja kabineta dva najviša državna zvaničnika.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2006.

09:44

Default images

Naime, prvo se predsednik Srbije Boris Tadić ogradio od kritika koje je na račun EU izneo premijer Vojislav Koštunica, da bi zatim reagovali savetnici u oba kabineta. Tadić je izjavio na beogradskom odboru DS-a da on nema ništa sa politikom koja pokazuje otpor prema svetu i iskazuje lažni ponos.

Zatim je Aleksandar Simić, savetnik Vojislava Koštunice, ocenio da Tadić time ne doprinosi ostvarivanju strateških ciljeva i ključnih elemenata nacionalnog jedinstva i da je izneo stranački stav.
... i Predsedništva Srbije (Fonet)
Na to je Tadićev savetnik Nebojša Krstić naveo da su jedine teme o kojima bi "vladini činovnici" smeli javno da govore - iz uskog delokruga posla koji obavljaju, a da polemika sa predsednikom Srbije nije u opisu njihovog radnog mesta. On je u pisanoj izjavio naveo da je "neprimereno" da savetnici premijera Srbije daju političke ocene izjava predsednika Srbije. "Kao privatno lice gospodin Simić može da misli šta god hoće, ali svoje privatne političke stavove, svakako ne može da iznosi u javnost potpisujući se svojom funkcijom", ocenio je Krstić

Dinkić poziva na saradnju

Lider G17 Plus Mlađan Dinkić izjavio je da je Srbiji potreban dijalog i saradnja svih stranaka demokratskog bloka i njihova zajednička borba protiv populizma i svake vrste šovinizma i govora mržnje koji je oličen u rukovodstvu Srpske radikalne stranke. Dinkić je naveo da su predstavnici G17 Plus o saradnji juče razgovarali sa predstavnicima Demokratske stranke Srbijea sutra bi trebalo da počnu i zvanični pregovori sa Demokratskom strankom. Dinkić kaže da je cilj te stranke postizanje dogovora o zajedničkom političkom programu demokratskih snaga i borbi protiv šovinizma Srpske radikalne stranke. ON navodi da je predložio da o saradnji demokratskih snaga direktno razgovaraju lideri Dsa i DSSa Boris Tadić i Vojislav Koštunica: "Postoji međusobno nepoverenja između Tadića i Koštunice i na nama je svima da prevaziđemo to nepoverenje. Dakle, Koštunica se sa time u principu slaže, ali sumnja da će druga strana poštovati dogovor, jer se više puta događalo da se dogovori ne poštuju, ali moramo zaboravljati prošlost i okretati se budućnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: