Određena delegacija za OEBS

Beograd -- Poslanik radikala u Skupštini Srbije Zoran Krasić ipak se ne nalazi na spisku delegacije Skupštine Srbije pri skupštini OEBS-a.

Izvor: B92
Podeli

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika Skupštine Predraga Markovića, na čelu delegacije je Suzana Grubješić iz G17 plus, a u njoj su i Gordana Čomić, Tomislav Nikolić, Radojko Obradović i Zoran Anđelković. Delegacija sledeće nedelje putuje u Brisel na godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a. Navodi se da je Predrag Marković pre deset dana formirao sastav delegacije.

Ostali poslanici koji su pominjani bili su na spisku za zamenu, ukoliko neki poslanik ne može da ide. Juče su predstavnici G17 javno negodovali zbog učešća Krasića u sastavu delegacije, zbog toga što je, prema njihivom mišljenju, on širio govor mržnje i nacionalnu mržnju u odnosu na potpredsednicu Vlade Srbije Ivanu Duluć-Marković.

U saopštenju iz Markovićevog kabineta još se navodi da su u stalnoj delegaciji pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Miodrag Stamenković, Željko Ivanji, Ivica Dačić, Tomislav Nikolić, Gordana Pop-Lazić i Miloš Jeftić, a na čelu je Miloš Aligrudić iz DSS-a. Oni putu sutra u Stazbur, gde se održava redovno junsko zasedanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.