Vučković traži preslušavanje

Beograd -- Suspendovani sudija Ljubomir Vučković zatražio da se preslušaju svi prisluškivani razgovori u kojima je i on učestvovao.

Izvor: Beta
Podeli

Suspendovanom sudiji Vrhovnog suda sudi se u Specijalnom sudu za primanje mita. Vučković je zatražio da budu preslušani i oni razgovori koji su na molbu tužioca izdvojeni iz predmeta.

Prema njegovim rečima, u izdvojenim transkriptima razgovora, više od njega se pominju "razni ministri, savetnici, funkcioneri MUP-a i šefovi poslaničkih grupa". Dodao je da su izdvojeni oni delovi razgovora koji bi njemu išli u korist.

Predsedavajuća sudija Radmila Dragičević-Dičić rekla je optuženom da "ta imena nisu spominjana u meri u kojoj on to želi da prikaže, dramatizujući situaciju". Sudija je upozorila optuženog da mora da poštuje dignitet suda, s obzirom na funkciju koju je obavljao.

U pauzi današnjeg suđenja Vučković se obratio novinarima i rekao da je baš on optužen zato što niko ne stoji iza njega, nije član nijedne stranke, da je došao sa Kosova i "nema zaleđinu". Optuženi je ranije kazao da ne želi da komentariše transkripte razgovora optuženih, tvrdeći da su oni nezakonito sačinjeni.

Na ročištu su danas preslušavani ti razgovori, a suđenje se nastavlja sutra u 10 sati.

Vučković i članovi takozvane Jotkine grupe optuženi su za primanje i davanje mita. Vučković je, prema optužnici, primio novac od članova Jotkine grupe da utiče na poništenje prvostepene presude članovima grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.