Uskoro razgovori G17 i DS-a

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac kaže da će delegacija te partije razgovarati sa predstavnicima vladajuće G17 plus.

Izvor: B92

Petak, 16.06.2006.

15:11

Default images

"Bojim se da zbog naših svađa i našeg nerazgovaranja veliki deo biračkog tela koje je očigledno demokratsko, neće izaći na izbore", rekao je Šutanovac, a prenela je TV Panonija. Šutanovac je kazao da ne očekuje da će dve stranke napraviti predizborni savez, ali da mogu da se dogovore o zajedničkim aktivnostima.

Opozicioni DS ne učestvuje u radu parlamenta Srbije od 5. oktobra 2005, tvrdeći da su joj nezakonito oduzeta dva mandata. Čelnici G17 plus ranije su kazali da bi razgovori dve stranke mogli da budu organizovani sledeće nedelje. Lider G17 Mlađan Dinkić izjavio je danas da je za političku stabilnost Srbije važno da se sve demokratski opredeljene stranke okupe u jedan blok. "Neobično je važno da se sedne i razgovara, ne samo sa Demokratskom strankom, sa kojom smo najavili razgovore, nego zajedno i sa Demokratskom strankom Srbije, kao i svim ostalim demokratski orijentisanim strankama", rekao je Dinkić u Loznici.

Senić: Stranke demokratskog bloka redovno u kontaktu

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Vlajko Senić rekao je da su sve stranke demokratskog bloka u kontaktu o pitanjima budućnosti Srbije, Ustava i Kosova.

"Bez obzira šta ko priča, ja vam kažem kontakti postoje, i zvanični i nezvanični, svih sa svima u demokratskom bloku. Ti razgovori su svakodnevni i nema potrebe za formalnim timovima ili pregovaračkim grupama jer je samo jedna tema - budućnost Srbije", izjavio je Senić tokom posete šabačkom ogranku stranke.

Prema njegovim rečima, o pitanjima važnim za budućnost Srbije potreban je konsenzus "stranaka i građana". "Da bi završili započet posao...mora postojati konsenzus sa strankama Vlade, Demokratskom strankom i celokupnim demokratskim društvom Srbije", izjavio je Senić.

Potpredsednik SPO je rekao da je za rešavanje ključnih pitanja potreban "iskren dijalog" i prihvatanje sopstvenih grešaka u strankama demokratskog bloka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: