14 poginulih u Iraku

Najmanje 14 osoba poginulo je u šest napada u severnom iračkom gradu Kirkuku.

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2006.

10:48

Default images

Iračka policija je saopštila da je u jednom od napada, u eksploziji automobila-bombe, teško povređen viši policijski oficir, dok je njegov telohranitelj poginuo. Kada su na mesto događaja stigi pripadnici policije i vojnici SAD, aktivirana je još jedna bomba, a u eksploziji je poginulo 10 civila.

Viši policijski oficir rekao je da su policajci u stanju pripravnosti i da se kreću po gradu u civilnim vozilima da bi bili teže uočljivi pobunjenicima.

Do napada je došlo dan pošto je Al Kaida imenovala naslednika vođe te organizacije u Iraku Abu Musaba al Zarkavija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu prošle nedelje, i obećanja da će nastaviti napade. "Teroristi žele da pošalju poruku da su i dalje aktivni, uprkos činjenici da je Al Zarkavi ubijen", rekao je Rizgar Ali, vođa vladajućeg saveta Kirkuka.

Kirkuk se nalazi 250 kilometara severno od Bagdada. Podeljeni grad poprište je čestih sukoba sunita, Kurda i Turkmena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: