Ponovo se radi na Ustavu Srbije

Pododbor za ustavna pitanja traži od stranaka da delegiraju stručnjake za izradu predloga novog Ustava Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2006.

10:32

Default images

Članovi Pododbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja dogovorili se da sve parlamentarne stranke do 16. juna imenuju ovlašćene stručnjake koji će raditi na usaglašavanju odredaba dosadašnjih predloga za novi Ustav Srbije.

Ovlašćeni eksperti trebalo bi prvo da rade na usaglašavanju uvodnih odredaba i ustavnih načela koje je Pododbor već razmatrao, a potom i o svim odredbama Predloga novog Ustava Srbije.

Odbor za ustavna pitanja razmatra predlog Vlade Srbije, koji su prihvatile stranke vladajuće koalicije, a na koji je Srpska radikalna stranka dala primedbe, i predlog koji je izradio tim stručnjaka okupljenih oko predsednika Srbije Borisa Tadića, koji podržava Demokratska stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: