Radikali o "pljački" i zgradi

Radikali se nisu ogradili od govora mržnje i ponašanja svojih poslanika, već su ponovo napali, ovog puta B92 i čelnike G17 plus.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2006.

16:56

Default images

Aleksandar Vučić, generalni sekretar Srpske radikalne stranke, najavio je na današnjoj konferenciji za medije da će podneti krivičnu prijavu protiv Mlađana Dinkića zbog zloupotrebe službenog položaja i štete koju je, kako Vučić tvrdi, ovaj naneo državi pri iznajmljivanju poslovnog prostora Narodne banke Srbije medijskoj kući B92.

Aleksandar Vučić, funkcioner stranke protiv koje je i dalje na snazi pravonažna presuda po kojoj mora da se iseli iz zgrade Magistrata u Zemunu, u koji je ilegalno ušla, izjavio je da se prašina oko govora mržnje podigla u stvari zato što su G17 plus i Dinkić uhvaćeni u jednoj od najvećih pljački. Vučić je najavio da će sutra republičkom javnom tužiocu podneti krivičnu prijavu protiv Dinkića zato što je kao guverner Narodne banke Jugoslavije 2001. potpisao ugovor o iznajmljivanju zgrade B92 i time oštetio Srbiju za 600 miliona dinara. Pomenuti funkcioner radikala je do računice i iznetih podataka došao na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

"Zbog toga što su građani Srbije opljačkani, ta krivična prijava biće podneta protiv ministra finansija Mlađana Dinkić i drugih lica koja su učestvovala u nečemu što ima oblike zločinačkog lopovskog udruženja. Dakle, NBJ je direktno za 600 miliona dinara oštetila državu Srbiju", rekao je Vučić.

G17 plus Vučićeve optužbe ocenjuje kao pokušaj radikala da bace prašinu u oči javnosti Srbije i skrenu pažnju sa jučerašnjeg šovinističkog napada na Ivanu Dulić-Marković. Šef Poslaničke grupe G17 plus Milojub Albijanić kaže da je ugovor NBJ i B92 pravno apsolutno čist i dostupan svim nadležnim organima za proveru.

"Sasvim je jasno da SRS pokušava da diže halabuku na jedan drugi način, demagoškim i lažnim pričama jer je to normalan ugovor NBJ i B92, potpisan na zakonski način. To je pokrivanje i Vučića i radikala i Tomislava Nikolića, oni sada pokušavaju da se pokriju jer su izdali nalog Zoranu Krasiću da takve reči mržnje izgovori u Skupštini Srbije. Sada ne znaju šta da rade jer se nisu ogradili od toga, a zapravo su oni nalogodavci", kaže on.

B92: Zgrada NBS-a zakupljena u javnom nadmetanju

Povodom najave SRS-a da će podneti krivičnu prijavu, B92 saopštava da je zgradu Narodne banke Srbije u Bulevaru AVNOJ-a 64 zakupila u skladu sa tada važećim propisima, u javnom nadmetanju, te da je nakon zakupljivanja u zgradu uložila značajna sredstva, čime je uvećana njena vrednost, tj. vrednosti imovine države Srbije. “U postupku zaključenja ugovora o zakupu ispoštovani su svi tada važeći propisi, a predviđena pravna procedura je sprovedena do kraja. Ponuda RDP B92 je, između više pristiglih ponuda, izabrana kao najpovoljnija s obzirom na najvišu ponuđenu cenu zakupa, u javnom postupku koji je omogućivao svim zainteresovanim licima da učestvuju u davanju ponuda. Na taj način došlo se do realne tržišne cene zakupa”, kaže se u saopštenju B92 koje je potpisao direktor te kuće Veran Matić.

Kada je ugovor zaključen, tvrdi B92, zgrada se nalazila u vrlo lošem stanju, tako da je netačno, tendenciozno i zlonamerno reći da je zgrada mogla biti u tom trenutku izdata  po povoljnijim tržišnim uslovima. “B92 u potpunosti odbacuje navode iz saopštenja SRS-a kao neosnovane, inspirisane isključivo dnevno-politikantskim razlozima u cilju obračuna sa političkim protivnicima i već poznatom netrpeljivošću ove stranke prema B92. Potpuno smo uvereni da će i nadležni pravosudni organi potvrditi da je navedeni pravni posao sklopljen u svemu u skladu sa tada važećim propisima”, kaže se u saopštenju B92.

Saopštenje B92 u celosti možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: