SVILANOVIC-DEL PONTE

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2001.

15:41

Default images
Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic preneo je glavnom haskom tuziocu Karli del Ponte stav Vlade Jugoslavije da bi sudjenje optuzenim gradjanima SRJ trebalo da bude na jugoslovenskoj teritoriji i istakao potrebu formiranja Komisije za istinu. "Stav nase Vlade je da bi sudjenje trebalo da bude na teritoriji SRJ, s obzirom na to da imamo potrebu da svi gradjani imaju punu veru u pravosudje i cinjenice koje ce u toku postupka biti iznete", izjavio je Svilanovic novinarima u Beogradu, posle sastanka s Del Ponte. On je napomenuo da je s Del Ponte razgovarao samo o nekoliko ogranicenih pitanja i da je pokusao da objasni zbog cega nova vlast u Beogradu "toliko insistira da bude formirana Komisija za istinu". "Smatramo da postoji potreba da se svi suocimo sa onim sta se zaista dogadjalo. Ekstradicija i sudjenje jednom ili dvojici optuzenih ne znaci nista kada je u pitanju nasa svest o tome koliko je tezak bio period za nama i koliko je zaista zlocina ucinjeno i na teritoriji nase zemlje i Hrvatske i Bosne i Hercegovine", rekao je Svilanovic. On je dodao da je Komisija za istinu neophodna kako bi svi stekli realnu sliku, koju bi im pruzili ljudi kojima se veruje, a koji bi bili clanovi te komisije.

Karla del Ponte je posle sastanka otisla sa svojim saradnicima, ne obrativsi se novinarima, a bila je ispracena negodovanjem gradjana okupljenih ispred zgrade jugoslovenskog Ministarstva inostranih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: