IZBORI U CRNOJ GORI 22. APRILA

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2001.

22:38

Default images
Predstavnici crnogorskih parlamentarnih stranaka i predsednik skupstine Svetozar Marovic dogovorili su se da se prevremeni parlamentarnih izbora u toj republici odrze 22.aprila . “Dogovorili smo se da se sednica skupstine Crne Gore zakaze za 31. Januar, i da na dvenom redu budu predlog Zakona o referendumu", rekao je Marovic u izjavi crnogorskim medijima i dodao da ce konacan predlog ovog akta podneti radna grupa koja ce biti sastavljena od svih poslanickih klubova u skupstini Crne Gore. "Ta grupa pocinje sa radom u cetvrtak. Stvar oko koje ce raspravljati skupstina 31. januara je da se donese odluka o skracenju mandata skupstine. Isto tako postigli smo saglasnost i da novi saziv skupstine Crne Gore odluci o predlogu predsednika republike za raspisivanje referenduma nakon podnosenja tog predloga", izjavio je Marovic, javlja dopisnik Radija B92 iz Podgorice, Nebojsa Skenderi. Potpredsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic izjavio je da jedino Liberalni savez nije dao saglasnost na ono sto su se ostale politicke partije dogovorile. "Mogu da kazem da je SDP odustao od preciziranja tacnog odrzavanja moguceg referenduma", rekao je Bulatovic, prenosi B92.

Visoki fukcioner Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapic obrazlozio je zasto je njegova stranka odustala od preciziranja datuma za odrzavanje referenduma: "Sve garancije i uvjeravanja i povjerenje koje imamo u koalicionog partnera DPS i predsednika republike da ce vec posle nase pobede na izborima referendum vrlo brzo biti sledeca odluka, bilo je dovoljno da taj dogovor, koji se nece potpisivati, bude mjera sa kojom cemo uci u te izbore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: