RRA ponovo isključila predajnike BK

BK TV ponovo optužila Radiodifuznu agenciju (RRK) za nezakonito isključenje predajnika za emitovanje zemaljskog programa

Izvor: B92

Subota, 27.05.2006.

15:38

Default images

Kolegijum RTV BK Telekom naveo je u saopštenju da su sinoć oko ponoći, pred početak emitovanja emisije "Telefakt", u prostorije sa emisionom tehnikom predajnika te kuće u Banijskoj ulici u Beogradu upali predstavnici RRA u pratnji zemunske policije i isključili predajnik.

Prema tvrdnji BK TV, pripadnici policije nisu najpre pokazali nikakav nalog, a potom je okačena na krov zgrade odluka Saveta RRA o privremenoj zabrani emitovanja programa. BK TV navela je i da su kasnije stigli pripadnici privatnog obezbeđenja, koje je angažovala RRA, sa nalogom da stoje ispred vrata predajnika.

Kolegijum BK TV ukazao je da je ta kuća obavestila javnost da će 25. maja ponovo biti u etru, po isteku zabrane emitovanja od 19. maja, koje je Savet RRA doneo sa retroaktivnim važenjem, nakon što je Vrhovni sud poništio njegovu prvobitnu odluku. BK TV ukazala je da pritom nije dobila nijedno rešenje o zabrani rada u upravnom ili nekom drugom postpuku.

BK TV naglasila je da se u tom rešenju ne pominje zabrana emitovanja programa, već se daje mogućnost da se zakonitost takve odluke proveri pred Vrhovnim sudom u upravnom sporu. Prema tumačenju BK TV, to znači da će pravosnažna odluka po pitanju dobijanja frekvencija i okončanju javnog konkursa uslediti tek kada Sud donese odluke po tom pitanju.

U Savetu RRA naglasili su, međutim, da BK TV nema pravo da nastavi emitovanje programa, jer je odbijen njen prigovor na odluku Saveta da joj ne dodeli dozvolu na nacionalnom nivou na konkursu. Agenciji Beta rečeno je i da upravni spor BK TV protiv takve odluke Saveta ne odlaže njenu primenu.

Zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić rekao je Beti da stanice, čiji su prigovori odbijeni, nemaju pravo više da emituju program, jer je konkurs okončan odlučivanjem o njihovim prigovorima. BK TV trenutno emituje samo satelitski program, što je, prema rečima Vasića, takođe protivzakonito.

Misija OEBS-a u SCG navela je juče zabrinutost zbog politike izdavanja dozvola Saveta RRA i zatražila od tog tela da poštuje nacionalne zakone, međunarodne standarde i odluke Vrhovnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: